söndag 27 juni 2010

Introduktion av fenomenet Den sjätte muren...

genom introduktion av fenomenet svarta hål; sociala kontra asociala.

Först: Finns "svarta hål"? - i verkligheten?
Svar ja. Den förstnämnda typen har observerats per teleskop; konstruerade enligt vetenskap och beprövad erfarenhet.
Den sort som här kallas sociala = hyggliga svarta hål.

Följdfråga: Men...asociala svarta hål?...finns sådana...i verkligheten?
Lika svar ja. Inte enligt vetenskap men per tjugo års väl beprövad erfarenhet.

Fenomenet svarta hål...de sociala/hyggliga finns gott om i verkligheten. Cirka tvåhundra miljarder. Med alla nollor 200.000.000.000.
En del fotograferade av och med det s k Hubbleteleskopet.

De asociala hålen, de ohyggliga, finns också mer än gott om i verkligheten. Själva föredrar de att bara vara, utan att synas. När de i sällsynta fall i verkligheten kommer på tal kallar de sig själva "sinnessjuka fantasier", "hjärnspöken", "konspirationsteorier" och liknande.
Men finns gör de. Knappast 200 miljarder dock.
Fast säker kan man aldrig vara när det gäller så svårgripbara fenomen som asociala svarta hål eftersom de är så extremt asociala, ljusskygga och svåra att fånga, ens på bild. Knappast möjligt ens med Hubbleteleskopet vänt mot Terra firma.

När någon lyckas plåta ett präktigt asocialt hål drabbas det/hålet först av gallfeber, går sedan till domstol och talar om förtal. Och om hålet inte vågar gå till stolen...av rädsla för solen...förnekar det bara sin existens. Lätt som en plätt. "Är inte här! Finns inte! Bara fantasi!".
Allt och alltid automatiskt, från A till Ö. Som tåg på cirkelgående räls.

Man skulle kunna kalla de asociala svarta hålen "black assholes", men leder fel då de flesta (bl a Monsterlandets diton) är vita. Fenomenet måste därför för att vara semantiskt korrekt betecknas som vitt;  "white assholes". En färg som perfekt matchar den karaktär detta farliga och förrädiska fenomen gör allt för att likna...enligt Lagens bokstav. Och ffa vid förhandlingar i domstol. I sådana sammanhang blir alla asociala svarta hålen snövita, bokstavligen.
Fenomenalt fenomen räcker knappt som förnamn.


Att komma för nära svarta hål är som alla insatta vet livsfarligt.
Man bara försvinner. Blixtsnabbt. Och är sedan INGENTING.
Men de sociala hålen är hyggliga nog att ligga så långt från moder Jord (de närmaste två miljoner ljusår) att absolut ingenting behöver vara rädd. De sociala hålen har dessutom en varningsgräns, en s k händelsehorisont, som på förhand går att räkna ut(om någon människa mot förmodan skulle hitta på ngt sätt att fara med ljusets hastighet - i två miljoner år..;)

De asociala hålen är därför uppskattningsvis 200 miljarder gånger farligare eftersom de ligger hyggliga människor alldeles nästgårds i både tid och rum. Och samtidigt så ljusskygga att deras händelsehorisont är omöjlig att räkna ut på förhand...på säkert avstånd.
Man kan passera den farliga gränsen till asociala svarta hål, utan varning. Eller ens aning...vilken bara få är förunnade genom dyrköpt erfarenhet eller ett sjätte sinne.
En sorts osynlighet och 'obefintlighet' som utgör de asociala hålens extrema farlighet, och gör det möjligt
att lura in aningslösa offer bakom den livsfarliga gränsen, händelsehorisonten, där allt är kört.

Sociala svarta hål kan som sagt observeras med teleskop.
Asociala inte ens med mikroskop.
Vilket inte bara beror på deras fysiska storlek (små som parasiter i de flesta fall).
Vilket inte hindrar att det asociala hålens kraft, rättare sagt makt, är bokstavligen ohygglig och i verkligheten inte att leka med. Absolut inte skoja med, då de asociala hålen trots position och på toppen av allt, saknar perspektiv och i många fall uppfattar sig själva som universums medelpunkt(er) - i konkurrens med 200 miljarder hyggliga/sociala hål.

Om universums (hyggliga)svarta hål
Händelsehorisonten är ett område runt det svarta hålet som materia inte kan fly ifrån när den väl kommit innanför. Beroende på att det svarta hålet skapar ett område med så stort gravitationsfält att när materian kommit innanför fältet det försätts i en cirkelformad bana runt hålet (s k ond cirkel när det gäller asociala hål). Denna bana uppstår då det svarta hålet kröker rymden och tiden i en cirkel kring sig självt. Inte ens ljuset med sin höga hastighet kommer undan ett svart hål - när ljuset hamnat innanför händelsehorisonten.

Enligt relativitetsteorin går ljuset alltid i en rät bana, så hur går det ihop med svarta hål?
Svaret är att när rymden kröks anses ljuset följa en rät bana i förhållande till den. Ljusets bana avviker på grund av en krökning av rymden. Alla massiva kroppar har förmåga att kröka rummet omkring. Exempelvis vår egen sol som kröker ljuset från stjärnor som ligger bakom solen.
Vid solförmörkelse kan man se ljuset från stjärnor som man vet ligger rakt bakom solen. Stjärnor som inte skulle synas om inte solen krökte rymden runt sig, så att ljuset tar en omväg runt den/solen.

Allt som skapar en så stark krökning av rymden att den bildar en cirkel
kallas svarta hål.
Cirkeln som bildas runt hålet kallas händelsehorisont.
Ljuset innanför händelsehorisonten färdas runt i en sluten bana
utan möjlighet att ta sig ut.
Ljus utanför händelsehorisonten tar sig däremot fram till varje observatör.

National Geographic; Black Holes (video)


Svarta hål är under alla omständigheter inte att leka med.
Ffa inte de asociala; assholen.
Dem måste man hålla sig väl med. Om man har livet kärt.

Men...hur gör alla som inte kan leva med assholes? ...eller ens vara i deras närhet? Trots att livet är kärt? När assholens händelsehorisonter inte går att beräkna i förväg...på säkert avstånd?

En tes är att just därför så många människor är så rädda. Skräckslagna.
Alla som inte haft hjälp av egen erfarenhet, intuition eller sjätte sinne -
och hamnat i gravitationen av ett ohyggligt asocialt hål.


Maskhålen är de farligaste, som kan gå från dimension till dimension.
Som i Monsterlandet; från Mönsterland till Monsterland.

Enda veterligen säkra indikation på närvaro av asociala svarta hål är att de drabbas av gallfeber, hämndbegär och otyglad förstörelselust när de - om allt klaffar - träffas av ljuset från sin egen spegelbild.
Den sorts upplysning som även kallas Sanning.

Alf Susaeg

-------
För säkerhets skull ska sägas att texten ovan är ett första utkast
och ingår i en metaforbyggnad med syfte att skapa tankeställande bilder av
DE KRIMINELLA MAKTHAVARNÄTVERKENS EXTREMA FARLIGHET!
Och om möjligt lyfta frågan till nödvändig plats i den offentliga debatten.

Alf Susaeg