tisdag 6 juli 2010

Uppladdningsstörningar

Utdrag ur e-brev den 4 juli 2010

Uppladdningsstörningar har noterats de senaste dagarna. Främst när det gäller uppladdning och visning av storbilden Uttröttningsmetoden, i helhet. Klipp går bra men problem vid helbildsvisning. Vilket INTE beror på bilden storlek, i sig. Eftersom det fungerar perfekt ibland och ibland inte.
Orsaken oklar just nu. Liksom om det hela har ngt samband med det s k WP-strulet nyligen(rapportering till WP 29 juni med bifogad översikt). Alla mönster/tecken tyder dock på ngn form av ljuskänsliga aktiviteter kopplade till endast bilden Uttröttningsmetoden. Vilket förstås skapar nya frågor/spekulationer.
Övriga länkar i det här mailet har testats och fungerar som de ska - från den här datorn är bästa att tillägga.

Det som nu pågår påminner på många sätt om den s k Wordpressnurren hösten 2008.
Har iaf ägnat timmar åt att försöka lista ut ngn 'systematik'. Utan resultat. Det 'bara' fungerar ibland. Ibland inte.
Ibland fungerar länkar till bilden(utskriven url): http://dokubank.files.wordpress.com/2010/06/um-del1-k12.jpg perfekt. Går att klicka och utforska med 'förstoringsglaset', skrolla snabbt och friktionsfritt. Ett alldeles suveränt system när det fungerar som det ska, vilket förutsätter att det får vara ifred.

Men som sagt ibland fungerar det inte...då med i huvudsak två problem:
1. bilden poppar upp vid klick, men försvinner när den laddats upp och går inte att ta fram med förstoringsglaset.
2. bilden visas både som miniatyr och vid förstoring men går allt så extremt trögt att inget tålamod i världen orkar.
Någon form av 'bildbroms' har tydligen lagts på länkar från det här mailet och/eller länkar som går DIREKT till storbilden Uttröttningsmetoden. Fenomenet att allt fungerar ibland och inte ibland kan i sin tur endast förklaras av slumpvalsstyrning i ngn form.

Att spekulera på lösa grunder är oftast meningslöst men har problemet ivf avgränsats till enda bild av hittills närmare ettusen utlägg på Internet; bilden Uttröttningsmetoden. Ett steg åt rätt håll då det uteslutningsvis är bildens innehåll, inte storlek mätt i pixlar eller megabyte, som skapar problem. Vilket om så är fallet ett stort steg har skett åt rätt håll eftersom detta ngt då har inringats/begränsats till ett utredningsområde om bara 2,1x4,2 meter.

Om Uttröttningsmetoden 'håller sig undan alla klick'...gör så här:
1. Bilden försvinner
2. Flytta markören längst till vänster...se till att det lilla "förstoringsglaset" framträder
3. Medan förstoringsglaset syns...högerklicka och "spara bild som"...
4. på exvis skrivbordet där du kan utforska i 'lugn&ro'...
Bilden heter: um-del1-k12. Storlek 14,7 Mb.
En (nöd)lösning som alltid fungerar, från den här datorn. Tio på varandra följande nedladdningar...där storbilden(slumpmässigt) 'försvinner'...har gjorts och fungerar varje gång...
/Alf